donderdag 28 mei 2009

Van voor de Twittertijd

Gelezen: Nieuw weblog van OBD haalt vergeten boeken uit de kast
Wat doe je met boeken waarover je nooit meer iets leest, laat staan dat iemand er naar vraagt in de bibliotheek? De OBD brengt deze titels opnieuw tot leven in de vorm van het weblog Hetvergetenboek . http://hetvergetenboek.blogspot.com In de achtergrondcollectie van de OBD staan zelfs boeken die nog nooit uitgeleend zijn. Er zijn ook boeken die ooit heel populair waren, maar nu stilletjes in de kast staan. Zijn deze boeken niet leesbaar of interessant, of weet de klant niet dat ze er zijn? Het weblog is een aanrader voor iedereen die merkt dat populaire boeken in de bibliotheek altijd uitgeleend zijn. Het weblog biedt voor elk wat wils, dus fictie en non-fictie.

Ik heb hierbij een top3 van eens gelezen boeken die zeldzaam verkrijgbaar zijn - niet herdrukt en ook niet allemaal bij de OBD:
*Het uitgestelde paradijs - John Mortimer
*De derde kamer - Jan Terlouw
*Judith - Aritha van Herk
Nog even en we maken een canon?

Ineke Groters

2 opmerkingen:

TienD zei

Alleen 'Judith'is niet bij de OBD (zelfs niet in Overijssel) de andere wel. Het blog gaat vooral over boeken die aanwezig zijn, maar nooit (meer) gelezen worden.
Een andere invalshoek: zou de bibliotheek meer tweedehandsboeken moeten aanschaffen waar nog vraag naar is? Zelf ben ik onlangs op jacht geweest naar 'Moeder Geerte',

Ineke Groters zei

Weer een andere variant

Net gelezen in Bibliotheekblad

http://biebloghengelo.blogspot.com/