donderdag 7 mei 2009

Goed antwoord van al@din? (3)


Onderstaande vraag is onlangs aan al@din gesteld door een kind, leeftijd jonger dan 12 jaar. Wat vinden jullie van het antwoord?
Vraag:
boeken voor kinderen van vijf jaar die net beginnen te lezen hebben jullie die?
Antwoord:
Leuk dat je de weg naar Al@din hebt gevonden. Ja hoor, in elke bibliotheek kun je boeken lenen voor de beginnende lezer. Het gaat dan om de zogenaamde AVI boekjes.
Groeten, al@din

4 opmerkingen:

TienD zei

Het eerste waar ik aan dacht was een verwijzing naar Leesplein, maar er zijn ongetwijfeld meer bronnen.

Mirjam zei

Ik vind het antwoord veel te kort. Persoonlijk zou ik iets meer uitleg gegeven hebben over de eerste leesboekjes. En ook zou ik een zinnetje opnemen dat het kind altijd in de eigen bibliotheek om hulp kan vragen bij het uitzoeken van een boekje.

Ineke Groters zei

Een kind van 5 jaar zal misschien AVI-start kunnen lezen. Dan kun je ook wijzen op de serie "Maan-roos-vis-samenleesboeken" waarbij het leuk is dat ouders meelezen en voorlezen. Of je noemt ook de prentenboeken : nl. de ABC-boeken. Dit alles in het kader van "ontluikende geletterdheid". Een kind van 5 jaar zal vooral speels leren lezen, lijkt me. Ik ben verder geen deskundige op dit gebied.

Ik ontdek, dus ik besta zei

Hoe dan ook is het antwoord in deze vorm wel erg kort. Ik sluit mij dan ook volledig aan bij Mirjam. Je kunt best een uitgebreider antwoord geven met informatie over eerste leesboekjes / samenleesboekjes e.d. zonder het voor een kind al te moeilijk te maken.