maandag 8 juni 2009

WereldWegWijzer


In een proefperiode tot 1 september kan gratis gebruik gemaakt worden van een nieuw produkt van NBD/Biblion: WereldWegWijzer.nl


'De WereldWegWijzer is een centrale plek waar u in vogelvlucht achtergrondinformatie kunt vinden over de cultuur, de geschiedenis en de geografie van landen. Ook kunt u er praktische informatie over landen vinden. Een deskundige redactie van onder meer aardrijkskundedocenten en professionele auteurs op het gebied van reisinformatie, waarborgen de kwaliteit van de informatie. Bovendien biedt de WereldWegWijzer een goede ondersteuning voor de reiscollectie van uw bibliotheek, door veel te verwijzen naar de (geschreven) informatie in bibliotheken.
Momenteel bevat de WereldWegWijzer ruim 20 dossiers voor volwassenen. In de komende dagen en weken zullen er steeds nieuwe dossiers worden toegevoegd. Voor kinderen tot 14 jaar worden speciale juniordossiers aangemaakt.'

Vanaf september moeten er licentiekosten voor dit produkt worden betaald.

Gerard Kotter

3 opmerkingen:

Ineke Groters zei

Straks kost het bijna 3 cent per inwoner, zonder thuisgebruik, en dat vind ik nogal duur. Het is nu nog niet te zien hoe waardevol de inhoud van deze site is. Wij gebruiken bij aladin en inlichtingen vooral:
http://www.nationmaster.com/index.php
http://www.landenweb.net/
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/index.html
http://www.stedenzoeker.nl
http://www.evd.nl

Vis unita fortior zei

Daar heeft Ineke wel een punt. Veel goede informatie is al gratis te vinden op internet.
Voor een gebied als Drenthe kost deze wijzer meer dan € 12000 bij 450.000 inwoners. Bij een gemiddelde boekprijs van € 20,- zijn dat per jaar 607 boeken/dvd's.
En dan moet men ook nog naar de bibliotheek voor deze informatie.
Dan kan men m.i. net zo goed een boek meenemen.

TienD zei

Even gekeken bij Iran (dossier). De informatie is niet actueel. Wel goede links, maar dan staat het weer in Iran bovenaan. Dat lijkt me niet wat mensen nu willen weten.