donderdag 29 januari 2009

Bètabibliotheek


Op de site van de VOB zag ik een berichtje over de Bètabibliotheek:

“De Bètabibliotheek heeft als doel het digitale informatiepunt voor bibliotheken en hun gebruikers te worden op het gebied van wetenschap en techniek. De bètabibliotheek zal - in de vorm van een web 2.0-website - het karakter van een community krijgen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis kunnen delen. Op de website zullen wetenschappelijke tijdschriften fulltext ontsloten worden, en er zal worden verwezen naar andere bronnen. Er zal aansluiting worden gezocht bij organisaties en personen die actief zijn op dit terrein”.
De website staat in de steigers.

De Bètabibliotheek is niet alleen een project voor, maar ook van bibliotheken. Iedereen met interesse in bètawetenschappen, bibliotheekvernieuwing en de etalages van Openbare Bibliotheken is van harte welkom om zich - vrijblijvend - aan te melden op Betafactor.nl. Discussies over het project Bètabibliotheek worden gevoerd op een subgroep van Bibliotheek 2.0.
Hoe denken jullie over dit project?

Tineke Datema

1 opmerking:

Henri zei

Mooi initiatief. Ik had er op bibliotheek 2.0 al wel eens iets over gelezen. De site betafactor geeft een goed overzicht van belangrijke ontwikkeling in de wetenschap. Ook handig om te gebruiken bij het beantwoorden van Al@din vragen.

Henri Schoemaker
Bibliotheek Almelo