woensdag 29 juli 2009

Leuke vraag


Ook in de zomer zijn er boeiende vragen aan het inlichtingenbureau, bij aladin en de chat. Onderstaande aladinvraag hebben we ook voorgelegd aan Rijkswaterstaat. Binnen 3 dagen hadden we een antwoord.

Wanneer wordt de Oosterscheldekering afgesloten voor verkeer? Bij welke windkracht?
Bij harde wind of storm worden bruggen of viaducten zoals de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering afgesloten voor vrachtwagens en auto’s met aanhanger.
Nog 2 krantenberichten uit 2007: http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbinnenland/1022422/Weg-over-stormvloedkering-in-Oosterschelde-dicht.ece http://www.brabantsdagblad.nl/voorpagina/2133720/Oosterscheldekering-gesloten-door-storm.ece
We hebben nagevraagd bij Rijkswaterstaat wanneer de kering voor alle verkeer wordt afgesloten: “De richtlijnen schrijven voor dat de Oosterscheldekering voor het verkeer wordt afgesloten bij windkracht 10 of meer. Maar de uiteindelijke beslissing wordt genomen door de voorzitter van het Bestrijdingsteam Droog. Die houdt ook rekening met o.a. de windrichting die ook van invloed zal zijn voor een algehele sluiting”.

Groeten uit Zwolle,
Ineke Groters

1 opmerking:

TienD zei

Lijkt me een goed voorbeeld van 'zo dicht mogelijk bij de bron blijven', in dit geval dus informeren bij de instantie die erover gaat.