donderdag 29 mei 2008

Lezen 2.0


Dit thema stond centraal op een congres van de NVB op 22 mei. Uit Overijssel zag ik alleen Hans Hilbers, dus velen hebben dit gemist.
Voor iedereen die de cursus 23 dingen doet (en ook voor anderen) : de lezing staat ook op internet: http://www.slideshare.net/moqub/samen-lezen-lezen-20.
Er werden allerlei websites en -toepassingen getoond, waarbij lezen centraal staat. De bookclub van Oprah Winfrey, Bookcrossing, Librarything enz. Al deze sites zijn geplaatst als link op de delicious-site van Liesbeth Mantel. http://del.icio.us/moqub/2008-05-22-lezen20.
Er was de Nederlandse premiere van de documentairefilm “The Hollywoord librarian”. Voor alle Marians in de bibliotheek is er een prachtig lied in opgenomen: "Marian, my favourite librarian". Uit de film "The music man". Filmpjes over de film “Hollywood librarian” en Marian-the-librarian zijn te vinden op http://nl.youtube.com/
Bij Bibliotheek Zwolle hebben we 3 Inekes en 4 Marians, vandaar even deze opmerking.
Groeten van Ineke Groters.

1 opmerking:

TienD zei

Leuk om zo even bijgepraat te worden, ik had de aankondiging wel gezien maar daar was het bij gebleven. Krijgt dit nog een vervolg?